e-mail : intrastatserv@gmail.com
Program : Luni - Vineri : 9:00 - 17:00

intrastat

Ce inseamna Declaratia Statistica Intrastat :

Declaratia statistica Intrastat este o declaratie obligatorie, conform legii nr.422/2006, care se depune lunar la Institutul National de Statistica, pentru schimbul de bunuri intre Romania si alte state membre ale Uniunii Europene. Bunurile care intra pe teritoriul Romaniei din alte state membre ale Uniunii Europene se numesc „introduceri” şi bunurile care parasesc teritoriul Romaniei cu destinatia alte state membre ale Uniunii Europene se numesc „expedieri”.

Cine este obligat sa depuna Declaratia Statistica Intrastat 

Declaratia statistica INTRASTAT este obligatorie pentru toti operatorii economici care indeplinesc urmatoarele conditii :
1. Sunt inregistrati in scopuri de TVA;
2. Realizeaza comert cu bunuri cu alte state membre ale Uniunii Europene;
3. Au cifra de afaceri anuala, separat pe fluxurile de introduceri şi expedieri care depasec un anumit prag statistic, pentru companiile care au facut cumparari din EU de peste 900.000 de lei si pentru cele care au facut vanzari in EU de peste 900.000 de lei, este obligatorie depunerea Declaratiei Intrastat.

Ne propunem :

Cu o experienta in raportarea Declaratiilor catre INTRASTAT inca din 2007, dorim sa punem cunostintele noastre in slujba companiilor carora li se solicita depunerea declaratiilor INTRASTAT de cumparare sau de vinzare. Acest lucru ar scuti companiei dumneavoastra timp si resurse in bani si angajati.

Mod de lucru

Transmiterea documentelor necesare intocmirii declaratiilor prin mail catre noi cit mai repede dupa sosirea marfii si intocmirea receptiei in sistemul de operare al clientului in cazul declaratiilor de cumparare, iar in cazul declaratiilor de vinzare dupa ce au fost pregatite marfurile si intocmite documentele de vinzare.
Intocmire declaratie
Verificare sume declarate catre INTRASTAT cu cele din sistemul companiei pentru care se depune declaratia.

Documentele Necesare Intocmirii Declaratiilor Intrastat

Pentru declaratiile de cumparare sau vanzare din Uniunea Europeana avem nevoie de:

  • Factura comerciala de la furnizor (insotita de traducere clara a produselor )
  • Packing list cu evidentierea cantitatilor si a greutatii nete si brute
  • Cursul la care se introduce receptia/ factura comerciala in sistemul companiei declarante

Pentru mai multe informatii si oferta personalizata va rog sa ne contactati